BEELD EN STORM

Opening 27th of December 2022 (27th od December – 14th of January)

Het stormde beelden in de Oosterkerk! Uit alle windrichtingen van de stad kwamen makers en onafhankelijke denkers uit de stellingspanden bijeen om het nieuwe jaar te lijf te gaan. Jonge kunstenaars blikten vooruit met nieuwe kracht en verwachting. Tussen kerst en Oud en Nieuw borrelde, bruisde en knetterde het in de Oosterkerk. Kunst, video-art, performances, de dagelijkse donderpreek met kritisch oog op de stad en FEEST! 

De Culturele Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie in en rond de stad waarin onafhankelijke creatieve initiatieven, zelfstandige woon-werkpanden en vrije culturele ruimten zich hebben verenigd. Kunstenaars en makers van onder andere het DomijnNieuw en MeerPlantage DokRijkshemelvaartdienstPakhuis WilhelminaWoonwerkpand Tetterode, Waterwolf, Vrijpaleis, het WG TerreinNDSMhet VEEM en Ruigoord bestormen en bezetten de Oosterkerk. Elke dag kwamen er nieuwe kunstenaars, performers, denkers en muzikanten bij waardoor de tentoonstelling zich vormde met uiteindelijk meer dan 80 deelnemers!

Beeld<en>Storm woedde van 27 t/m 31 december. De tentoonstelling was daarna nog 5 weken te bewonderen in de Oosterk en werd op 11 februari spetterend afgesloten met performances, donderpreken en een gesprek over de toekomstplannen van de Culturele Stelling voor 2023!

Link to the event

More News

Pierfrancesco Gava

Atelier
Wilhelmina Pakhuis
Veemkade 596
1019BL Amsterdam

Phone: +31(0)6 41681139
Email: pierf_gava@hotmail.com

Want me to get back to you? :)

Contact Form